logo huisartsenpraktijk poortugaaldorp
Kikkerstraat 2, 3171 GH Poortugaal
telefoon 010-5017633


Cardiovasculair risicomanagement.

U komt in aanmerking voor dit spreekuur als u een hart- of vaatziekte heeft doorgemaakt, zoals een hartinfarct, beroerte of als u etalagebenen heeft.
Ook als u bekend bent met een verminderde nierfunctie, een verhoogd cholesterol of een hoge bloeddruk wordt u op het CVRM-spreekuur gecontroleerd door de praktijkverpleegkundige.
Door twee keer per jaar te controleren kan het risico op hart- en vaatziekten zo lang mogelijk zo laag mogelijk gehouden worden en kan er bij onregelmatigheden sneller worden ingegrepen.
Ook als u geen klachten ervaart of als u al op leeftijd bent heeft het zin om deze controles uit te voeren, zeker als u ook medicatie gebruikt.

Op het cardiovasculaire spreekuur verricht de praktijkverpleegkundige een aantal metingen die samen met uw medische voorgeschiedenis, familiegeschiedenis, leefstijl en het bloedonderzoek het risico op hart- en vaatziekten de komende tien jaar in kaart kunnen brengen.
Ook kan door middel van een echo-doppler-onderzoek de situatie van de vaten in de benen worden bekeken, mocht de huisarts etalagebenen vermoeden.

U kunt op het cardiovaculair spreekuur ook terecht voor begeleiding bij het stoppen met roken.
Als u via de huisartsenpraktijk begeleiding krijgt bij het stoppen met roken worden de eventuele hulpmiddelen hierbij door veel verzekeraars ook volledig vergoed.
Het is belangrijk dat u van tevoren zelf uw verzekeringpolis raadpleegt.

De praktijkverpleegkundige kan u verder ook ondersteunen door middel van motiverende gespreksvoering op het gebied van afvallen en bewegen.